Året 2017 oppsummert

Året 2017 oppsummert

Målene jeg hadde satt for 2017 var følgende:

 • Opprykk til B – Spor
 • 1. Premie blodspor
 • RL2 tittel
 • Opprykk til LP2
 • Smeller opprykk til kl 2

Vi har fått til endel av målene våre, men mesteparten av året har gått til å være i ro, rehabilitering og opptrening etter Valpis rev av Sub scapilarus senen i høyre skulder i mai. I tillegg har hun hatt 5 blødninger i skulderen av ukjent årsak (fortsatt forskes på hos Blå Stjarnan i Gøteborg). Fokus de siste måneder har vært at Valpis skal kunne få ha livskvalitet, kose seg og gjøre det hun synes er gøy og vi vet ikke trigger skulderen. Så nå går det i søksarbeide 🙂

Så til hva vi klarte og gjennomføre og litt mer 😉

Bruks ble det ikke noe av på oss denne sesongen. Men blodspor fikk vi godkjent resultat, ikke 1 premien vi ønsket oss men det ble med det ene forsøket vi rakk.
Vi startet Rally i høst og trakk oss dag 1 da Valpis ble skremt, men dag 2 klaffet alt og vi var et godt team og godfølelsen kom. Jeg hadde aldri trodd at vi ble PALL-mat, men Solveig Zetterstrøm ropte oss opp på 3 plass med vårt første napp til kl3!!!
Vi gikk et løp til hvor vi kom på 4 plass og direkte opprykk!! 
Målet om RL2 tittel stod vi over, men å få godfølelsen og teamfølelse på plass var verdt hele verden.

Like før Valpis skadet skulderen sin så debuterte vi i Lydighet, vi reiste til Karlstad og fikk 2 plass og opprykk til LP2 Norge/LP1 Sverige.

Så kom Smeller målet, det var jeg veldig usikker på mtp hvor lite stevner som blir arrangert men vi kastet oss på første dobbeltstevne vi fant! Dag 1 fikk vi testet nerver og jeg klusset det til i kjøretøy søket. Vi gjorde det bra men var noen skarve poeng fra opprykk. Dag 2 følte jeg vi fløy på vinger, skikkelig red bull følelse. Vi bare løp fra øvelse til øvelse, og var bare et team – har ikke peiling hvordan det gikk liksom, men følelsen og alt var bare magisk. Valpis og jeg klaffet til med 2 plass og opprykk til klasse 2 og joinet en klubb med under 10 ekvipasjer i Norge.

Helt på tampen av året nå så ble det kun fokus på Søk og vi reiste til Torsby og fikk godkjent Duftprov for Nosework klasse 1 og debuterte NW1 TEM søk. Var en god test av hvor mye fører kan rote og vi gleder oss til å prøve oss på TSM prøver neste år!

Når jeg ser tilbake på året og alt vi faktisk klarte blir jeg veldig glad og stolt. Hun er en arbeidsmaskin, det skal ikke legges skjul på at å holde en slik hund i ro over lengre tid var krevende men forholdet vi har utviklet enda mer, og vi har funnet måter å takle stress og fått mye mer ro på stevner. Vi håper på å bygge oss sakte opp igjen muskulært med enda mer Fitpaws, Vanntredemølle og oppfølging med Craniosacral behandling hos Skogli Dyrlegekontor og Massasje&Rehab hos Smællen Kennel og Hundesenter. Spesiell takk til Iselin Østby og Ingunn Heimdal for oppfølging og hjelp med Valpis sitt sykdomsår.

Mål 2018

Så for mål for 2018 blir det:

 • Debutere Smeller klasse 2 (om det blir noen stevner)
 • Starte i Nosework Kl1
 • Siste napp for tittel til RL2
 • Eksamen som spesialsøksekvipasje
 • Eksamen som ID-søkshund
 • Bli sterk og fin i kroppen igjen

Blir kroppen og skulderen bra blir det BH og SPH prøve 🙂

God overstått jul og godt nyttår til alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *