SWD 2018 – Fjellanger

SWD 2018 – Fjellanger

Pinesehelgen har vært viet i søkstegnet! Fjellanger Hundeskole arrangerer Search and Detection workshop. Det er lagt opp med forelesninger på formiddagen, etter lunsj er du enten deltager i praktisk gruppe med hund, eller observatør og kan følge gruppene fritt, samt også delta i mini workshop.

Jeg har deltatt i Gruppe D med Kjetil Tengs og Jørgen Hagen, to instruktører fra Forsvaret. Denne posten vil være om det praktiske vi gjorde.
Lørdag så startet vi med presentasjon av de, oss på gruppen og litt teori og bakgrunn om instruktørene. Så ble det en status økt på hver hund på mursteiner.

Tzili søker bra, men har en dårlig markering og jeg ønsker å endre denne til en passiv sitt.

Vapse søker bra, markerer bra og jeg konkluderte med at jeg kom til å bruke Tzili videre, da mesteparten av gruppen ønsket å jobbe med markeringsproblematikk.

Statusøkt Valpis

Valpis sin statusøkt fra dag 1 på Search and Detection Workshop 2018. Små kongbiter i mur.

Posted by Nose On – Hundetrening on Sunday, 20 May 2018

Søndagens praktiske arbeid så delte vi oss i to. 5 stk med markering og 4 stk trente romsøk. Vi begynte da innlæring av Passiv markering, deler av grunnarbeidet med fokus på mat og leke har jeg allerede gjort så vi avanserte fort over til å legge leken død på bakken, og avstand mot leken.

Sitt markering Tzili

Fokus for Tzili på SDW2018 ble en ordentlig god passivt sitt markering med fokus. Valpis har en heftig frys, og jeg ønsker med Tzili en god sitt til å bruke i sporet og i søket. Vi har allerede tjuvstartet med fokus på godbit og leke i hånd så vi jobbet fortere med fokus på leke og leke som ble kastet før den ble "død". Filmen er fra slutten av søndagen, starten av søndagen hadde vi da "død" leke liggende på gulvet, hun går bort og sitt markerer på den. En god markering er ikke bygd på en helg, så vi skal fortsette med å gå bort til død leke og tilby sitt/fokus. Også suksessivt bygge den inn i en vegg, og gjør den mindre. Tanken bak en slik form for markering er at hun virkelig virkelig vil ha den, og vi får en god intensiv markering som vi da flytter over på andre emner. Som Jens Frank sa skal man ha en kritereplan og målsetning, målet er satt og vi får se når markeringen er i boks 🙂

Posted by Nose On – Hundetrening on Tuesday, 22 May 2018

Filmen er fra slutten av dagen, og målet er nå å trene sitt markering så bra separat at når jeg setter det inn i søket får jeg gode korrekte markeringer med en gang.

Mandag var det foredrag og mer praktisk, men pga reisevei og slikt reiste vi hjem etter foredragene.

Det var en veldig flott helg, og vi kommer tilbake neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *