Markeringskurs

Markeringskurs

This content is protected, please login and enroll course to view this content!

9 Responses

 1. siri sier:

  Foreløpig null forståelse for konseptet. Mye nesedytting og frustrasjon. Her er et lite klipp fra en litt lengre økt:

  https://www.youtube.com/watch?v=Or6UMCHp68w&feature=youtu.be

  Svar
  • siri sier:

   Jeg innså at vi måtte fjerne både lokk og mynt for å unngå nesedyttene, så her er en ny variant (med ganske mye inspirasjon fra fokus-filmene dine):

   https://www.youtube.com/watch?v=c8pdg2IA9V8&feature=youtu.be

   Det fungerte bedre!

   Spørsmål: Målet med dette er at hun skal markere på ting hun søker etter, ikke min hånd/mynt/lokk. Er det noe poeng å gradvis jobbe seg fra hånd til mynt/lokk, eller er det bare en omvei mot det endelige målet?

   Svar
   • Anette B. Nordby sier:

    Skal vi se..! Jeg synes ikke den håpeløse filmen var heeeelt håpeløs forøvrig, kan hende det hadde løsnet med litt flere repetisjoner med så fort hun stivner hodet åpne lokket. Men! Over til fokusprosjektet.

    Jeg har tenkt endel på spørsmålet ditt og velger å si ja, det er et poeng å putte det over på noe annet. Dette fordi du får aldri fjernet deg fra dette minnesbildet i markeringen. Hva er slutt lukten du tenkte å bruke? Så skal jeg gi deg en ide til å jobbe videre 😀

    Svar
    • siri sier:

     Den håpløse filmen viste ikke alt som var håpløst 😉 Det ble veldig fort til “nesedytt-rygge én meter unna” i full fart, og jeg ønsket ikke å belønne den adferdskjeden. Hun har veldig lett for overtroiske adferder (f.eks. vanskelig å avlevere en apport uten å løfte labben!), så jeg er redd at nesedytten ikke hadde forsvunnet.

     Vi søker som regel etter te. Vi trener ikke organisert, men hjemme som aktivisering. Jeg gjemmer teen enten i bokhylla (i sprekkene mellom bøkene, som her: https://www.youtube.com/watch?v=s50gDjsMfBM) eller i glass med hull i lokket i en eske (litt som en smeller-bane). Det betyr at markeringen ikke trenger å være perfekt på noe vis, men jeg vil gjerne lære hvordan jeg lærer det inn 🙂

     Vi trener videre på fokus så lenge – og prøver å putte inn mynt og/eller lokk i den 🙂

     Svar
 2. Anjapanja sier:

  Tusen takk for gode råd på metode en. Vi er i gang med lokk. Jeg syns det var lettere å time belønning når objektet ble større.

  Men ser selv at jeg «bommer» noen ganger. Han posisjonerer seg ofte slik at han har kontroll på armen min. Etter å ha (prøvd) å stå over han, og legge lokket i hjørner, så kan han stå lenge før han titter opp.

  https://youtu.be/Wm1Jl9qZm4Q

  Jeg tenker fokus på overtrening og finne måter å plassere lokk/meg selv at han ikke kan se på belønningen. Andre ting jeg bør tenke på?

  Svar
  • Anette B. Nordby sier:

   Han er immari søt da! Med trippingen 😛
   Jeg hadde fokusert på overtrening, flytt objektet gradvis mer og mer mot et hjørne og så oppover, så du får til å stå bak han og kaste frem. Ser han liker å følge med på når det kommer så dette ville jeg hatt mest fokus på, å få belønt når han har fokus ned.

   Svar
 3. siri sier:

  Hei,

  Linnea er ikke i form, så vi kommer ikke til å få trent så mye som vi hadde planlagt. Tenkte bare å gi beskjed så du vet hvorfor vi er stille.

  Svar
 4. ToriHalvorsen sier:

  Da er vi endelig i gang igjen etter alt for lang pause. Har hatt et par økter på mynt i mellomtiden, film med forstyrrelser er fra i dag (samme som første økter med lokk). Er det ok å fortsette noe med mynt med forstyrrelser parallelt, eller bør vi egentlig gå litt tilbake og fortsette med forstyrrelser på mynt før vi går videre?
  Er det tidlig å gå videre til å belønne stående eller er det ok?
  Ellers noe spesielt jeg bør tenke på/endre eller er det mengdetrening nå som er tingen?

  Mynt med forstyrrelser: https://youtu.be/68U-a1x2PtM
  Økt 1 på lokk: https://youtu.be/mpxqZT8Sh2Q
  Økt 2 på lokk: https://youtu.be/05sMAZNcWnU
  Økt 3 på lokk: https://youtu.be/lrR0jWLUlms
  Økt 4 på lokk, kong under lokket: https://youtu.be/0Efgq5f9ExY (klarte å filme litt skjevt her, håper du ser det du trenger)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *