Innlæring av søk – Tzili

Innlæring av søk – Tzili

Jeg har flere varianter jeg lærer hundene å søke, og man må som regel fintune det litt til hver eneste hund. Jeg er mest fan av å leke inn søket med kong/evnt annen leke. Dette fordi lek lager høyere motivasjon enn godbit som kan roe veldig ned.

Tzili er ekstremt matmotivert så jeg må bruke en kombinasjon – finner du kongbiter vanker det mat. Bare å kaste kong og finne den er ikke nok enda, da jeg ikke har bygd kong leken godt nok opp.

Økt 1 ble rett og slett elimineringsmetoden – 1 av 2 er riktig, jeg har også banen på fanget da hun ellers bare krabbet på den :p

Økt 2 på banesøk, her flytter jeg stadig på glasset med kong og ellers er det tomme glass + 1 med en tørrfor kule i. På starten av økten hadde jeg 2, så bare la jeg på tomme glass til det var full bane.

Her er et klipp fra idag, hun har aldri sett en slik kasse før og først tilbydde hun alt av å snurre, gå oppå, 2 av og 2 på osv før hun fant en kongbit og nesa var igang. Hun klatrer på kassen og bruker det som sin egen plattform, noe jeg ikke bryr meg om. Hun er en hund som klatrer og fyker opp og overalt mulig 🙂

Tzili – Kasse søk

Tzili søker på grønn kasse etter kong biter. Man kan jo kanskje si at man har trent endel å gå med labbene på ting, stå på ting 😂😂

Posted by Nose On on Thursday, 22 February 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *